0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Vanaf Lelystad is Stephan nu Hoogvlieger

26 mei 2019

Allereerst wat een geweldig initiatief voor die kids en hun ouders en/of broertjes en zusjes. Dit is echt zo’n geweldige ervaring en niet voor iedereen weggelegd. Stephan mocht vandaag met piloot Paul van Hattum meevliegen, vanuit Lelystad. We rijden er regelmatig langs, maar nu mochten we zelf mee vliegen. Al vrij snel kregen we antwoord dat Stephan geselecteerd was om mee te vliegen. Hij was niet meteen enthousiast. Even laten bezinken. We hebben immers maar één keer gevlogen. Maar vanmorgen had hij er ontzettend veel zin in. Ik als moeder vond het spannender. Of ik wel of niet mee ging, hing er nog even vanaf.

Nadat we welkom waren geheten, zijn Paul en Stephan begonnen met het bespreken van de planning, het weer en de route. Spannend! Daarna liepen we naar het vliegtuig toe. Alles werd samen gecheckt met Paul. Het was tijd, instappen maar. Eerst naar het punt om het vliegtuig vol te tanken. Het is net een auto. In de koptelefoon hoor je veel gepraat. Geen idee wat er gezegd werd, zolang de piloot dat maar weet. Het zal toestemming om op te stijgen zijn geweest.

Op naar de baan die Paul al voorspeld had en gas erop. Dat viel toch reuze mee. Eenmaal op hoogte, mocht Stephan de stuurknuppel overnemen. Hij merkte al snel dat dat best gevoelig was. Hij pikte het snel op. We vlogen over Almere, Muiderslot, Volendam en onze woonplaats Purmerend. We konden ons huis nog niet goed zien, want we vlogen er precies overheen. Daarom deden we gewoon nog even een rondje, zodat we het wel goed konden zien. Onze buurvrouw heeft ons gespot. Vandaar de foto van het vliegtuig in de lucht. Vervolgens vlogen we verder naar Hoorn, Enkhuizen en ter hoogte van de dijk, terug naar Lelystad. We hadden nog wat tijd over. We vlogen nog even over Dronten, langs de kustlijn van het Veluwemeer, langs de camping waar zijn vader ons nog heeft gespot en hebben we Walibi en Dolfinarium nog gezien! Daarna was het weer tijd om terug te vliegen naar het vliegveld. Paul nam het vliegtuig weer over van Stephan. Met een zachte en keurige landing, stonden we weer met de wielen op de grond. Wat een ontzettend leuke ochtend was dit.

Na het uitstappen hebben we nog even wat foto’s gemaakt met het vliegtuig en met Paul uiteraard. Stephan kreeg een mooi diploma in the pocket. Wij willen Stichting Hoogvliegers en onze piloot Paul van Hattum, ontzettend bedanken dat zij dit mogelijk hebben gemaakt. Wij hopen dat jullie nog heel veel kinderen, die moeten leven met verschrikkelijke ziektes en het moeilijk hebben, net zo'n onvergetelijke dag gaan bezorgen zoals wij vandaag hebben gehad!


Stephan en Marianne Verheul