0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Hoogvlieger Rohan vloog mee vanaf Aachen (DE)

14 juni 2019

Aken, 9 juni 2019 was een prachtige dag! We gingen vandaag een uurtje in de auto zitten. Rohan vroeg waar we naartoe zouden gaan. Wij antwoordden dat het een plek zou zijn waar Rohan 'hoog' zou zijn. Een uur later kwamen we aan op Aachen Aiport. Rohan zag allemaal vliegtuigen en vroeg zichzelf af wat we hier kwamen doen. We vroegen aan hem of hij zelf ook graag de lucht in wilde gaan. Rohan vond dat maar al te gaaf, hij wist alleen nog van niets. Toen ik vertelde dat hij met piloot René zou gaan vliegen, werd Rohan razend enthousiast!

Ongeveer 10 minuten later kwam René aangelopen en stelde zichzelf voor en deelde Rohan mee dat hij vandaag mee mocht vliegen! Rohan kon niets anders dan alleen maar glunderen. René legde Rohan netjes uit hoe een vliegtuig werkt en waarom het kan vliegen. Zo werd uitgelegd dat de brandstof in de vleugels opgeslagen is, in speciale tanks. Dat wisten papa en mama ook niet! René vertelde ook dat de koptelefoon ervoor zal zorgen dat we elkaar verstaan. Nadat dit allemaal was uitgelegd, werden er nog twee regels uitgelegd. Rohan wilde graag weten welke twee regels dit waren. René vertelde tegen Rohan dat hij niet zomaar aan knopjes mocht komen en dat hij tijdens de takeoff en landing niet mocht praten. Rohan knikte bevestigend ja en vroeg of zijn zus Arwen ook mee mocht. Na wat berekeningen bleek dat dit wel kon. Wat was hij blij, dat Arwen ook mee mocht!

Inmiddels waren Rohan en Arwen al twintig minuten aan het vliegen, terwijl papa en mama aan de grond stonden. Dat was wel even spannend. Zij vroegen zich namelijk af of ze nog terug zouden komen! Zij zagen diverse vliegtuigen en zweefvliegtuigen landen maar het was niet 'hun' vliegtuig. Ineens was daar het vliegtuig met Rohan en Arwen weer terug! Iedereen was super blij.

Nadat iedereen weer was uitgestapt, kreeg Rohan een heus Hoogvliegersdiploma die hij zelf mocht ondertekenen! Wat Rohan heel speciaal vond, is dat zijn voorletter hetzelfde is als van de piloot. Tijdens de uitreiking van zijn diploma, kreeg hij ook nog een mooie pet, een cd en een mooi t-shirt! De dag, de week, de maand, het jaar; het kan voor Rohan niet meer stuk!! Hoogvlieger, wow, wat een belevenis!! Wij en zij kunnen het nog niet vatten en kijken elke dag de fotootjes terug!

Merci, merci, merci allemaal!

Rohan, Arwen en ouders!!!