0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Bram vloog mee vanaf Hoogeveen

29 september 2020

Mijn ouders hadden een verassing voor mij op zondag 13 september. ‘s middags gingen we in de auto weg, we reden naar Hoogeveen, daar kwamen we aan bij het vliegveld en tegelijkertijd kwam er ook iemand anders aan, hij parkeerde naast ons.

Hij stelde zich voor en bleek Michiel de piloot te zijn! Ik ging vliegen!! Mijn vader en broertje mochten ook mee, wel zo handig omdat ik doof ben en met mijn CI (cochleair implantaat, inwendig gehoorapparaat) kan ik met veel omgevings geluid niet iemand meer goed verstaan en dan kon mijn vader gebaren. Eerst kregen we veel uitleg en moesten een gezondheidsverklaring invullen i.v.m. Corona.

Daarna ging de piloot Michiel het 4 persoons vliegtuig controleren, of er nog genoeg benzine in zat en of de vleugels het nog deden enz. Daarna mochten we instappen. Daar kreeg ik ook veel uitleg over de instrumenten en ook heb ik geholpen met het aflopen van de checklist, maar wat was het spannend! En toen gingen we opstijgen en wat was het leuk! Ik heb hele stukken alleen gevlogen! We volgen over ons huis en dat van mijn opa en oma, we hebben ongeveer 45 minuten gevlogen ook hebben we nog een doorstart gedaan, wielen aan de grond waarna ik weer volgas mocht geven om weer verder te vliegen. Het was in een woord echt een geweldige middag!

Ik kan een vliegtuig besturen, wat een machtig gevoel! Groetjes Bram Kornelis (16 jaar)