0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Hoogvlieger Zoë-Jane vloog mee met piloot Niek

20 augustus 2021

Na vele malen proberen om een vlucht te plannen voor Zoë-Jane; agenda’s waren vaak moeilijk af te stemmen, was het zaterdag 14 augustus 2021 eindelijk zover. Piloot Niek Vuurboom was bereid gevonden om vanaf luchthaven Hoogeveen met haar te gaan vliegen. De avond ervoor was het moeilijk om de slaap te vatten omdat ze niet precies wist wat er allemaal ging gebeuren, maar na het bekijken van een filmpje op Youtube wist ze ongeveer wat haar te wachten stond en sliep ze snel.

De volgende ochtend waren we een kwartier voor de afgesproken tijd in Hoogeveen waar we met de piloot op het terras hebben afgesproken. Om 10 voor 10 kwam er een vliegtuig aan die ging landen maar deze maakte vlak voor de landing nog een duikvlucht en we hoopten maar dat dit niet onze piloot was. Gelukkig kwam hij alleen om skydivers te halen. 5 minuten later kwam dan inderdaad Niek aangevlogen. Eenmaal op het terras volgde een kennismaking onder het genot van een kopje koffie en onder een stalend zonnetje.

Om kwart voor 11 was het eindelijk zover. Na de gebruikelijke pre flight checks gingen we eindelijk de lucht in met een klein toestel en is Zoë-Jane al snel duidelijk dat dit heel anders is dan vliegen met de KLM...

Ze heeft genoten van haar Hoogvliergersvlucht over onze woonplaats Assen, ons huis en de vlucht was voor haar dan ook veel te snel voorbij. Na de landing kreeg ze van Niek haar Hoogvliegersdiploma, want ze mocht natuurlijk ook het toestel zelf even vliegen.

Na een laatste kopje koffie was Niek weer naar Lelystad gevlogen en zijn wij met Zoë-Jane (een ervaring rijker) weer naar huis gegaan. Met de auto doe je er toch iets langer over...

Volledig toevallig vloog er ’s avonds een luchtballon van Stichting Hoogvliegers over ons huis en was ze er al snel uit “daar wil ik de volgende keer in mee”.

Wij willen Stichting Hoogvliegers en piloot Niek nogmaals hartelijk bedanken voor deze prachtige ochtend.