0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

25 Hoogvliegers erbij op Helikopterdag Wekerom

23 mei 2022

Zaterdag 21 mei was het alweer tijd voor de derde Hoogvliegersdag van 2022. We waren voor de tweede keer te gast in Wekerom bij De Eiken Stek voor een hele bijzondere helikopterdag.

Vijfentwintig aankomende Hoogvliegers waren uitgenodigd op de Gouden Stek om de dag van hun leven te beleven: meevliegen in een Helikopter.

Om 09:00 verzamelden de kinderen met hun begeleider om aan te schuiven voor een heerlijk ontbijt. Nadat het ontbijt achter de kiezen zat was het tijd om te gaan vliegen! De helikopter van HeliAir was inmiddels gearriveerd en stond te wachten voor de eerste vlucht van de dag. Na een korte uitleg werd de motor gestart en ging de eerste Hoogvlieger de lucht in. Terwijl de eerste kinderen met hun vader, moeder of begeleider aan het vliegen waren, werden de volgende kinderen geroepen om alvast klaar te staan. De spanning en vooral het plezier was op de vele gezichtjes goed te zien!

Voor de kinderen die al gevlogen hadden en voor de kinderen die nog moesten vliegen was er bij de Eiken Stek nog genoeg te doen. De Star Wars vrienden van Dutch Garrison liepen rond en er kon geknuffeld worden met de Furry Friends. De Douane was aanwezig met heel veel in beslag genomen verboden goederen, reuze interessant om dat eens te bekijken. Maar wat helemaal fantastisch was dat je ook mee mocht rijden in een heus konvooi van vrachtwagens, een tractor en een ambulance. Met lekker veel lawaai een rondje in de omgeving van Wekerom rijden.

Tussen het vliegen en alle andere activiteiten door was er ook een heerlijke lunch geregeld waar iedereen kon genieten van een patatje of een broodje kebap (of stiekem beide).

Nadat iedereen gevlogen had en een rondje met het vrachtwagen konvooi mee was geweest moest er ook nog iets heel belangrijks gedaan worden, er was een echte verkiezing voor de mooiste vrachtwagen. De Hoogvliegers mochten kiezen welke wagen het mooiste was.

Nadat alle stemmen geteld waren konden de bekers uitgedeeld worden. Winnaar was de Scania van Anton Pluim - Wernsen Transport en op de tweede plaats ook een Scania maar dan van Ronald Beumer – Lambalgen Transport. Op de derde plaats geen truck, maar een gigantische Fendt tractor van Maurice van de Vendel.

Na de prijsuitreiking kwam de dag langzaamaan ten einde. De helikopter vertrok weer naar huis en dat deden de Hoogvliegertjes ook met hun Hoogvliegersdiploma op zak en veel mooie herinneringen en verhalen rijker.

Klik hier voor alle foto's

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde tweede editie van de Hoogvliegers Helikopterdag te Wekerom. Deze dag is mogelijk gemaakt dankzij de steun en donaties van:

Hado Midden Nederland
Hoogvliet Supermarkten
Cafetaria het Witte Paard
Het Frituurtje Snackwagen Verhuur

GB Reclame
Van Lambalgen Speciaal Transport
Faro Montage
Ploeg Service
Bettink Poelier
Autobedrijf van der Berg
Autobedrijf Tichelaar
Bouwbedrijf van Middendorp
Riwema
Meyer Tweewielers
Heger en Janssen Montage
Loonbedrijf van Omme
Truckstyling Lunteren
Van de Harn Bestrating
Waayenberg Bouw- en Timmerwerken
J. Morren Bouw
Topparken
Buitenhuis Recreatie Techniek
Van der Brink Kraanverhuur
R. Beumer Service
Ploeg Allroundservice
Dennis Brom Transport Begeleiding
Tank Service Veluwe
Top Transport Lunteren
Tholu Transport Ede
Wempe Transport
Polskamp
Ott Transport
Loonbedrijf Blankenspoor
Van Essen Veetransporten
Wernsen Transport
Coöperatie De Valk/Wekerom