0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Senna en Jesse zijn Hoogvliegers vanaf Lelystad

12 juni 2022

Zondag 12 juni was het zover, vliegen vanaf Lelystad. De pret begon al in de auto op de heenweg...want zal ik stiekem een looping maken? Aangekomen werden we ontvangen door de piloot Paul van Hattum. Van hem kreeg ik een mooie pet en shirt, die ik maar wat graag aan wilde! Na het bespreken van het weerbericht mocht ik zelf een route uitkiezen. Het was zover we zouden gaan, maar eerst natuurlijk een goede inspectie van het vliegtuig.... lampen controleren, vleugels en alles wat erbij hoort.
Toen mocht ik plaatsnemen op de stoel en kreeg ik een headset op, daar zit ook een microfoon aan om te praten met elkaar en dat vond ik leuk want ik ben een echte kletskous. Paul kreeg toestemming om te gaan taxiën, gelukkig had mama thuis al uitgelegd wat dat was want ik dacht hoe kan dat dan want dat drink je toch? Na het tanken ging het dan echt gebeuren. We gingen heel snel over de baan dat vond ik echt gaaf! Paul bracht ons op veilige hoogte en toen mocht ik de besturing overnemen. Dit was echt leuk, lekker bochten nemen, dat was het coolst. Ik was helemaal in mijn nopjes, sturen, prachtig uitzicht en ik genoot volop. Na 40 minuten nam Paul de besturing weer over en bracht ons veilig terug op de grond. We bespraken de vlucht nog even na en ik kreeg een echt diploma! Het shirt en de pet vind ik zo gaaf dat ik ze de dag erna aangedaan heb naar school. Paul ontzettend bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!

Groetjes Senna

Zondag 12 juni mocht ik dan na de nachtjes te hebben afgeteld vliegen. We hadden afgesproken op vliegveld Lelystad met de piloot Paul van Hattum. Toen we aankwamen werden we vriendelijk ontvangen en kreeg ik een vet t-shirt en een mooie pet. Natuurlijk wilde ik dit wel aan, want ja het staat namelijk best wel cool. We bespraken het weerbericht voor die dag en ik mocht zelf een mooie route uitkiezen. Mijn zusje mocht deze dag ook piloot zijn en omdat ik zo'n lieve broer ben mocht zij van mij eerst. Na de nodige checks van het vliegtuig mocht ik achterin gaan zitten naast mama. We gingen vervolgens het vliegtuig tanken. Na een mooie vlucht bestuurd door mijn zusje, gingen we landen en hielden we een korte pauze. Ja en toen was ik aan de beurt...spannend! Ik mocht naast Paul gaan zitten en we gingen voor ronde twee, nu met mij als piloot. De start deed Paul weer fantastisch! Ik kon niet wachten tot we op goede hoogte waren, zo'n zin had ik erin. Yes ik mocht gaan sturen....en natuurlijk deed ik dat zo vaak als maar mocht. Prachtige vlucht gemaakt met lekker veel bochten; awsome! Vroeg ook aan mama of ze veel wilde filmen, dan kon ik het op school laten zien. De tijd vloog letterlijk voorbij, want voor ik het wist was het alweer tijd voor de landing. Maar ja als je geniet vliegt de tijd hé. Na het nabespreken van de vluchten was het tijd om afscheid te nemen. Paul heel erg bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!

Groetjes Jesse