0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Trotser dan trots! - Ilja is Hoogvlieger geworden op Hoogeveen

24 augustus 2022

We waren op tijd wakker, want het was toch wel heel cool wat er allemaal zou gaan gebeuren. Alle voorbereidingen getroffen die nodig zijn, en klaar voor actie!
Aangekomen op vliegveld Hoogeveen werden we hartelijk ontvangen. We mochten even wachten bij de landingsbaan, en zo konden we al het vliegverkeer goed zien. Het vliegtuig van Ilja stond al klaar.
Piloot Johan kwam kort na ons. Zo leuk als er dan meteen een klik is.
Na een uitgebreide uitleg, een cool shirt en een pet liepen we naar het vliegtuig.

Voor het starten moest het vliegtuig grondig gecontroleerd worden. Piloot Johan legde alles tot in detail uit, en dat werd gewaardeerd.
Het vliegtuig was startklaar!
Papa achterin gezet, en beide piloten voorin. Headgear opgezet, riemen vast. Ready for take off!

Ilja vond het heel prettig dat piloot Johan veel vertelde over het vliegtuig en waar je allemaal op moest letten tijdens het vliegen.
Eenmaal in de lucht mocht Ilja zelf vliegen. Bochtjes maken, dalen en stijgen. Hij vloog zo keurig, dat hij best een heel lang stuk mocht vliegen. Zo knap! En wat een enorme ervaring.
Ze vlogen over het vakantiepark waar we zaten, waar zijn zus hem zelfs zag overvliegen. Vlogen ze over Kamp Westerbork richting TT- Assen circuit, en daarna weer terug naar het vliegveld.

Ilja zijn gezicht, toen hij uitstapte. Trotser dan trots! En dat waren wij ook.
Wat een enorme bijzondere ervaring!

Ilja zijn reactie op de vraag hoe hij het zelf vliegen vond:
'Het was heel erg vet!', 'En vliegen is een stuk ingewikkelder dan ik dacht, maar daardoor ook een stuk leuker. Je voelt echt dat je vliegt, dat je het vliegtuig onder controle moet houden'.
Dìt wilde hij vaker doen ;-)

Stichting Hoogvliegers, Piloot Johan we zijn jullie dankbaar voor deze bijzondere dag. Een dag die we niet gaan vergeten, en waar we nog steeds van nagenieten.

Een kans voor een kind om even alles te vergeten. Dankjewel!