0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Wat was het zo fijn om een dag piloot te mogen zijn! - Lukas werd Hoogvlieger op Zwartberg Genk (BE)

29 augustus 2022

Wat een spannende dag! Op zaterdag 20 augustus mocht ik met piloot René in zijn megacool vliegtuig vliegen hoog in de lucht!
Op vrijdag kreeg mama een berichtje dat er een Go was en de geplande vlucht vanuit Zwartberg Genk (BE) kon doorgaan. ’s Middags gingen mama en ik samen op weg naar Genk. René had verteld dat er op een luchthaven altijd wel wat te zien valt, dus zijn we vroeger dan het afgesproken toegekomen. Toen we toekwamen, hebben we kennis gemaakt met Désirée, de vriendin van piloot René. Zij is een hele lieve dame die heel aardig tegen me was en me wat geruststelde. Ik had toch wel wat kriebels in mijn buik van alle nieuwe dingen die ik zag op het vliegveld.
Mama en ik zijn op het terras gaan zitten en hebben daar genoten van de zon, de opstijgende en dalende (zweef)vliegtuigen en een pannenkoek met frisdrank. Intussen konden we kijken naar andere een andere Hoogvlieger voor ons, zo wist ik al een beetje wat er allemaal ging gebeuren.
Toen het onze beurt was, gaf René eerst een beetje uitleg, ik kon niet wachten om in te stappen. Ik moest op een trapje aan de vleugel, helemaal over de vleugel stappen om op de zetel vooraan te gaan zitten. Ik was zo geconcentreerd om in te stappen dat ik vergat dat mama nog niet in het vliegtuig zat.
Toen heeft piloot René veel uitgelegd van alle schakelaars, knoppen en wat we allemaal moesten checken voor we de lucht in konden gaan. Gordels aan en een coole koptelefoon met microfoon aan. Wat was het geweldig daarin te praten en mezelf, mama en René te horen door de koptelefoon.
Toen vertrokken we, rijden tot aan de startbaan. Even stil zijn zodat René goed kon horen wanneer we mochten vertrekken (eerst een ander vliegtuig laten landen!) en dan… kriebel kriebel… zoef zoef… Naar iedereen nog eens wuiven en de lucht in! Wat een avontuur wat dat…
We vlogen en ik zag zoveel kleine huisjes, piepkleine auto’s en zwembaden. Ik zag bossen, velden, boerderijen met dieren. Ook meren en rivieren, bruggen en boten. En toen zei René dat ik samen met hem mocht vliegen en dan mocht ik helemaal alleen vliegen! Hoe geweldig fijn was dat! Bochtje naar links en eentje naar rechts. Nog een beetje rechtdoor, op automatische piloot (zonder handen!) en een selfie in de lucht… De tijd ging veel te snel, het was al tijd om terug te keren. Toen we terugvlogen, zag ik auto’s racen op het circuit van Zolder. En ook het voetbalstadion van KRC Genk zagen we vanuit de lucht.
Piloot René was heel geconcentreerd en ik heel stil en toen zijn we veilig geland. En toen hebben we nog een foto gemaakt en kreeg ik nog een goodie bag met een mooie pet en T-shirt. En een gelukspiraatje en postkaarten met allemaal vliegtuigen op.
Wat was het zo fijn om een dag piloot te mogen zijn!

Lukas en mama Veerle