0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Firdaws werd Hoogvlieger op Genk-Zwartberg (B) en wilde nog een keer...

12 september 2022

Het was eindelijk zover! Ik mocht gaan vliegen. Piloot Rene had mama al enkele keren gemaild. Zou het door gaan, of niet door gaan. Zo spannend allemaal…
En dan kwam het berichtje, we hadden een Go.
Op zaterdag 20 augustus mocht ik naar Genk-Zwartberg gaan. Prachtig weer was het. Het zonnetje scheen en ik had er keiveel zin in. Eenmaal daar aangekomen werden we opgevangen door Desiree, de vriendin van Rene. Zij gaf ons een korte uitleg en stelde me een beetje gerust. Ze zag dat ik het een beetje spannend vondt. Voor ons waren nog enkele andere kinderen aan de beurt. Wel leuk, want we konden ze zien opstijgen en vliegen. En achteraf kwamen ze enthousiast terug.

En toen mochten wij! Mama is met mij mee gegaan. Ik denk dat ze zich vrij stoer heeft voorgedaan want ik zag aan haar gezicht dat ze zenuwachtig werd (hihi).

Bij het vliegtuig gaf Rene eerst wat uitleg. Wat mag wel/wat mag niet. En toen konden we vertrekken. Eerst naar de landingsbaan, en daar even wachten tot we mochten opstijgen. En je raad het nooit, kreeg ik een hypo!! Puur de zenuwen…gauw een dextro ingenomen en vertrekken maar. Eerst langzaam en dan sneller en sneller, en hup de lucht in. Wat cool was dat! We zagen papa en zusje kleiner en kleiner worden. Huizen en tuinen zagen er piepklein uit! Een prachtig zicht. We zijn langs thuis gevlogen, het circuit van Heusden-Zolder, KRC Genk en nog veel meer. Het tofste was dat ik zelf een stukje mocht vliegen. Goed luisteren naar Rene en sturen. Wat een ervaring! Ik wilde direct nog een keer. Het landen was snel gegaan. Eerst wachten tot we toestemming hebben en dan zijn we gaan landen.