0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Fenne werd Hoogvlieger op Kempen Airport

24 september 2022

Afgelopen donderdag, 22 september, heeft Fenne een prachtige vlucht mogen maken vanuit Stichting Hoogvliegers,
een spannende, bijzondere en unieke ervaring, waar zij -maar ook wij als gezin- met plezier op terugkijken. Het is geweldig dat deze mogelijkheid er is; voor kinderen die het niet altijd voor het kiezen hebben, maar het wel regelmatig 'voor hun kiezen krijgen' qua gezondheid en beperkingen op allerlei gebied....

Voorpret is natuurlijk ook onderdeel van de beleving. Fenne heeft, nadat er contact was opgenomen door onze piloot Jos, de dagen afgeteld. Gezonde spanning, het weer goed in de gaten houden, waar vliegen we naartoe, fantaseren over.... Toen we de dag van tevoren bericht kregen dat het weer ons inderdaad gunstig gezind zou zijn, was dat een opluchting en stimulans voor een goede, maar korte nachtrust...

Donderdag kon de schooldag niet snel genoeg voorbij vliegen voor Fenne. Na schooltijd dan ook vliegensvlug op weg naar Kempen Airport.
Daar maakten we dan daadwerkelijk kennis met piloot Jos die uitgebreid de tijd nam om haar te informeren over het brevet, de vlucht, de voorbereiding, route en alles wat erbij komt kijken....en dat is nogal wat! Een kleurrijke pet en mooi Hoogvliegers-shirt werden uitgereikt en vervolgens mocht Fenne met het koffertje met (vlucht)gegevens op weg naar het toestel.

Samen werd de (veiligheids)inspectie en controle van het toestel puntsgewijs doorlopen, van vering tot olie...veiligheid voor alles. Nadat iedereen had plaatsgenomen, instructie was gegeven en alle stappen waren afgevinkt op naar de startbaan! Heel bijzonder het moment waarop de wielen loskomen.

Het zicht was prima, een heerlijk zonnetje, wat was er veel te zien. De kermis in Weert (dat een groot reuzenrad toch zo klein kan zijn...) school, het dorp waar we wonen, de Maasplassen met schepen, de werkplek van papa, over het huis van oma, op weg terug naar Eindhoven, Fenne heeft haar ogen uitgekeken!

Na een veilige landing hebben we nog even gezellig nagepraat. Dat werd thuis en de dag erna op school natuurlijk ook nog veelvuldig gedaan! Super stoer natuurlijk zo een ervaring, heel veel enthousiaste reacties en een heleboel te vertellen!


Stichting Hoogvliegers en in het bijzonder Jos; héél hartelijk bedankt voor dit letterlijk en figuurlijk hoogtepunt;
'unne hele dikke merci!'

Veel lieve groetjes,
Fenne en familie.