0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Max vloog mee vanaf Rotterdam en is nu Hoogvlieger

23 oktober 2022

Na een paar dagen denken kwam er vanuit Max protest, hij wilde niet, durfde niet want wat als…. Gepaard door een hoop denkwerk en doemsenario’s. De aanmelding toch laten staan en al zijn vragen beantwoord. Ook namen wij de angsten weg. Langzaam maar zeker leek het hem toch wel leuk om hoogvlieger te worden. Op 21 oktober jl. was het zo ver. Wij mochten (papa, mama en broertje (4)) met Max (7) zijn Hoogvliegerdag beleven. Max vond het heel spannend maar was goed voorbereid en had er zin in. Tijdens de reis van Tilburg naar Rotterdam heeft hij vaak gevraagd of we er al waren, en bij ieder vliegtuig dat overvloog werd hij enthousiaster.

Eenmaal aangekomen op Rotterdam The Haegue Airport had hij er super veel zin in en kon niet wachten om naar binnen te gaan met gezonde spanning. Binnen werden wij rustig en gezellig ontvangen. Na de nodige administratie kwam de piloot naar ons toe en toen vertelde hij dat wij allemaal mee mochten vliegen! Wauw, dat was een gave verrassing! We gingen vliegen met het echt Hoogvlieger-vliegtuig. Volgens Max waren die andere vliegtuigen wel mooi maar niet echt echt.

Na de uitleg en een gezellig uitleg-praatje was het tijd om in te stappen en alles te checken. Max maar ook Tymo en papa en mama keken hun ogen uit en onze glimlach was van oor tot oor. Wij mochten dit avontuur écht met ons 4en gaan beleven!

Toen was het toch echt tijd om te vertrekken en op te stijgen. Wow wat ging dat hard en snel omhoog! Max heeft echt honderd uit gevraagd over alles wat hij zag en opmerkte en de piloot nam heerlijk de tijd om het uit te leggen en te benoemen, zodat Max ook weer de rust in zijn hoofd kreeg en kon genieten van wat hij zag en meemaakte. Tymo was helemaal onder de indruk van de grote zandbak waar we overheen gevlogen hebben (Scheveningen & Hoek van Holland). Papa vond het prachtig om over de Maasvlakte te vliegen en te zien hoe ontzettend groot dat is. Mama heeft de hele vlucht genoten en kwam ogen te kort om alles te zien. Max heeft nog een stuk zelf het vliegtuig mogen besturen, maar had wel meer oog voor wat hij zag en heeft hier echt alle aandacht voor nodig gehad om het tot hem door te laten dringen. Hij vond het vooral prachtig dat we de wolkenkrabbers bijna aan konden raken. Wow die zijn hoog! Maar wij zijn nog hoger! Daarna werd het tijd om terug te vliegen, we moesten nog even een klein rondje vliegen voordat we mochten landen. Met het landen heeft Max ook super goed meegeholpen om het vliegtuig weer netjes op de grond te krijgen. Daarna mocht hij het vliegtuig nog uitzetten, en als afsluiter van de vlucht staat zijn naam in het logboek van het vliegtuig.

Terug binnen kreeg Max zijn Hoogvlieger Diploma en was hij zo trots als een pauw. Wij zijn trots op onze Hoogvlieger Max en ook op onze kleine stuiterbal Tymo, die de hele vlucht heeft stil gezeten! Wat was dit een geweldige kans en ervaring voor ons als gezin. Hier gaan wij nog lang van nagenieten.

Stichting Hoogvliegers en piloot Emiel ontzettend bedankt voor deze mooie dag! Na het vliegen zijn we met ons 4en nog even, op het panoramadak bij het vliegveld, wat gaan drinken en zijn daarna weer terug naar huis gereden. Eenmaal thuis hebben wij nog een kleine donatie gedaan omdat wij zo genoten hebben van deze geweldig mooie dag.

Nick, Jenny Max & Tymo.