0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

30 Hoogvliegers erbij op de Helikopterdag Wekerom

17 mei 2023

Zaterdag 13 mei was het alweer tijd voor een hele bijzonder Hoogvliegersdag. We waren alweer voor de derde keer te gast in Wekerom bij De Eiken Stek voor een helikopterdag.

Dertig aankomende Hoogvliegers waren uitgenodigd op de Eiken Stek om de dag van hun leven te beleven: meevliegen in een Helikopter.

Om 09:00 verzamelden de kinderen met hun begeleider om aan te schuiven voor een heerlijk ontbijt. Omdat het prachtig weer was konden we dit lekker buiten doen! Na het ontbijt werd de groep in tweeën gesplitst. De eerste groep kon zich opmaken voor de helivlucht en de andere groep stapten in de aanwezige vrachtwagens, trekker en ambulance voor een mooie rit door de omgeving van Wekerom

Een mooie rode helikopter van HeliAir was inmiddels gearriveerd en pilote Barbara was klaar om te starten! De eerste kinderen stapten in, de motor werd gestart en daar ging de eerste Hoogvlieger de lucht in!

Terwijl de eerste kinderen met hun vader, moeder of begeleider aan het vliegen waren, werden de volgende kinderen geroepen en met hele coole VIP golfkarretjes naar de landingsplek van de helikopter gebracht!

Voor de kinderen die al gevlogen hadden en voor de kinderen die nog moesten vliegen was er bij de Eiken Stek nog genoeg te doen. De Star Wars vrienden van Dutch Garrison liepen rond en er kon geknuffeld worden met de Furry Friends. De Douane was aanwezig met heel veel in beslag genomen verboden goederen. Een echte eyecatcher was dit keer een Alouette 3 helikopter van het Alouette museum Barneveld. Ze hadden zelfs een mini exemplaar meegenomen waarmee ze een hele mooie demonstratie gaven. De Brandweer kwam ook nog even langs om een mooie demonstratie te geven en iedereen nat te spuiten.

Tussen het vliegen en alle andere activiteiten door was er ook een heerlijke lunch geregeld waar iedereen kon genieten van een patatje, snackje of een broodje shoarma.

Nadat iedereen gevlogen had en een rondje met het vrachtwagen konvooi mee was geweest moest er ook nog iets heel belangrijks gedaan worden, er was een echte verkiezing voor de mooiste vrachtwagen. De Hoogvliegers mochten kiezen welke wagen het mooiste was. In het fotoalbum kunnen jullie de winnende trucks zien.

Na de prijsuitreiking kwam de dag langzaamaan ten einde. De helikopter vertrok weer naar huis en dat deden de Hoogvliegertjes ook met hun Hoogvliegersdiploma op zak en veel mooie herinneringen en verhalen rijker.

Klik hier voor alle foto's.

Klik hier voor de video.