0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Lotus werd Hoogvlieger boven Ameland

30 oktober 2023

Wat een fantastische ervaring!

Op 30 september, een mooie zonnige zaterdagmiddag, was het zover en mocht ik gaan vliegen. Samen met mijn moeder en haar vriend kwamen we aan bij de vliegbasis in Drachten waar we vriendelijk onthaald werden. We kregen eerst uitleg over het vliegtuig en hoe de reis eruitzag. Ook deden we een voorstelrondje, onze piloot was Martijn.

Wij gingen vliegen in een Cessna, Martijn ging daarna het vliegtuig checken voor vertrek en ik was wel nieuwsgierig naar hoe hij dit deed. Hij legde mij uit wat hij allemaal checkte en waarom. Dat vond ik heel leuk! Toen was het moment daar, we gingen vertrekken. Mijn Moeder en haar vriend gingen achterin, ik mocht voorin. We kregen headsets op en de gordels om. Een spannend moment, we stegen op. We waren zomaar in de lucht.

Er kwam een prachtig uitzicht tevoorschijn, waar we heel erg van genoten. We waren er stil van. Martijn vertelde wat over de omgeving en over het besturen van het vliegtuig. Ik mocht toen ook aan het stuur en wat was dat bijzonder. Dat was echt heel leuk om te ervaren. Iets wat je niet iedere dag meemaakt! Na het sturen, pakte Martijn het stuur weer over en vlogen we naar Ameland. Hier gingen we wat lager vliegen wat voor een heel mooi beeld zorgde. We zagen de duinen van dichtbij en je kon de zeemeeuwen zien! Ik vond het echt heel verbazingwekkend dat je zo snel van Drachten naar Ameland kan vliegen.

Vanaf Ameland gingen we naar Leeuwarden, onze woonplaats. Op de weg naar Leeuwarden mocht ik weer sturen en dit keer experimenteerde ik met bochtjes maken en omhoog en omlaag gaan. Dit zorgde voor zo’n gek gevoel in je buik. We vlogen over Leeuwarden. Ik zag de klimhal, waar ik klim, mijn school en het voetbalstadion. We zagen zelfs ons eigen huis! Ook zagen we de woonboot waar ik met mijn vader op woon. Hierna vlogen we weer terug naar de vliegbasis. We genoten nog even van het uitzicht en toen landden we weer.

We hadden best lang gevlogen, maar het voelde zo kort! Mijn moeder maakte nog leuke foto’s van Martijn en mij voor het vliegtuig. Ik was helemaal blij! Martijn liet ons ook nog andere vliegtuigjes zien. Hierna hebben we Martijn ontzettend bedankt voor de fantastische ervaring en dat hij zijn passie met zoveel enthousiasme met ons wilde delen. Stichting Hoogvliegers dankjulliewel voor een onvergetelijke dag!

Groetjes, Lotus