0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Ilse vloog zelf het vliegtuig en is nu Hoogvlieger

27 november 2023

Zondag 26 november 2023. Na een paar keer afzeggen vanwege het weer, was het vandaag een goede dag! Ik mocht gaan vliegen met de Hoogvliegers. Om 9:00 uur moesten we op vliegveld Lelystad zijn. Daar werd ik ontvangen door Django, de piloot. Omdat we een beetje vroeg waren, dronken we nog een kopje thee en maakten we kennis met elkaar. We bespraken waar ik heen wilde vliegen. Het vluchtplan werd gemaakt en het werd Amsterdam. Mijn moeder en ik moesten een boardingpass invullen, onze namen en telefoonnummer. Daarna gingen we naar de hangar waar allemaal kleine vliegtuigjes stonden. Django vertelde over verschillende vliegtuigjes en liet zien met welke wij zouden gaan vliegen, een Cessna. Ik mocht helpen met het naar buiten rijden, goed kijken of het vliegtuig niets raakte. Buiten moest de olie worden gecheckt en een rondje om het vliegtuig of alles werkte.

Mijn moeder mocht achterin zitten en ik mocht voorin naast de piloot. We kregen een koptelefoon op, zodat we met elkaar konden praten en de meldingen van de verkeerstoren konden horen. Tijdens het rijden, taxiën, leerde ik hoe ik met mijn voeten kon sturen en mocht ik het zelf doen! Voor we de lucht in gingen legde Django het een en ander uit over hoe alle werkte. Vanaf dat moment mocht ik alles zelf doen! Het opstijgen was al super leuk! Daarna mocht ik leuke bochtjes maken (Django is ook stuntpiloot, dus dat kwam helemaal goed). We vlogen over weilanden met windmolens, langs de Oostvaardersplassen, Almere en over het IJmeer. Daar vroegen we toestemming om Amsterdam binnen te vliegen en dat kregen we! We vlogen over het IJ, het Centraal Station en de Dam naar de Zuidas, waar mijn school staat! Daarna zijn we nog een rondje om mijn school gevlogen en over de stad. We werden opgeroepen om Amsterdam te verlaten en vlogen richting Monnickendam. Mijn vader stond met een touringcar bij de kerk van Edam, waar we heen zijn gevlogen en mijn vader stond te zwaaien, hoe leuk is dat! Vanaf Edam, over Volendam gevlogen en daarna weer richting Almere en Lelystad. Django legde uit hoe we aan moesten komen vliegen om te gaan landen. Ook dit mocht ik zelf doen! De landing ging super goed en toen zei Django dat we het nog een keer gingen doen en gingen we de lucht weer in voor nog een extra rondje en landing. Ook de tweede landing was echt super leuk om te doen en ging heel goed!

Aan de grond feliciteerde Django mij met de goede vlucht. Het was echt heel gaaf en ik had niet gedacht dat ik alles zelf mocht doen! Ik heb een super leuke ochtend gehad.

Stichting Hoogvliegers, heel erg bedankt dat ik dit mocht doen en Django natuurlijk super bedankt dat jij mij hebt laten ervaren hoe het is om te vliegen!

Groetjes, Ilse.