0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

20 Hoogvliegers erbij tijdens CAE Hoogvliegersdag Schiphol

25 januari 2024

Al 12 jaar is CAE onze perfecte gastheer voor een hele bijzondere Hoogvliegersdag, vliegen in een simulator, een spannend dagje voor 20 Hoogvliegers.

De piloten in opleiding waren al vroeg naar hun locatie op Schiphol afgereisd, voor vele nog niet wetend wat er die dag zou gaan gebeuren.

Spannend was het wel toen de schuifdeur openging en zij verwelkomd werden door de Stichting Hoogvliegers. Snel het tasje uitpakken, t-shirt aan en hup de kantine in waar Arthur van CAE de Hoogvliegers verwelkomde met het dagprogramma.

Daarna gingen alle kinderen met hun begeleider een speciaal programma af met als hoogtepunt natuurlijk het vliegen in een simulator!

Voor de Hoogvliegers was er speciaal zaaltje ingericht waar zij op een tafel moesten gaan liggen. Uiteraard verkleed als piloot of stewardess en dan wel met een groen doek erachter, vreemd, maar de uitkomst wordt zeker zeer bijzonder. Bekijk de foto's in het fotoalbum.

De andere groep mocht de quiz doen, samen met de quizmaster Arthur moesten zij voor de juiste antwoorden zorgen en daar waren leuke prijzen mee te verdienen.

In een andere zaal werd uitgelegd hoe een vliegtuig nu eigenlijk vliegt, waarna ze dit in de praktijk mochten brengen in de simulator.

Een mooi iets blijft altijd de “vraag maar raak serie.” Hoogvliegers die vragen mochten stellen aan een KLM piloot!

Van al dat harde werken kregen de Hoogvliegers trek, een goed uitgebalanceerd menu van patat en kroketten vulde de maag van de Hoogvlieger en het gezin. Maar natuurlijk waren er ook gezonde broodjes voor onze Hoogvliegers. De lunch werd mede aangeboden door Hoogvliet Supermarkten.

Maar nu was het tijd voor het echte werk, vliegen in de simulator. Er waren diversen toestellen beschikbaar. Op het moment dat de loopbrug werd opgehaald kon de Hoogvlieger de theorie die hij eerder geleerd had in de klas in praktijk brengen. En dat gebeurde ook. De instructeurs hadden het zwaar, de beweegbare poten onder de simulatoren zuchten met elke beweging die de Hoogvlieger uitvoerde. Uiteindelijk toen de landing was ingezet was daar uiteindelijk ook de verlichting van de simulator die met een diepe buiging voor de Hoogvlieger tot rust kwam.

Terug in de kantine was daar de uitreiking van het Hoogvliegersdiploma. De piloten hadden hun opleiding afgerond en vergezeld van een mooi cadeau gingen zij allen tevreden naar huis

CAE, bedankt voor deze mooie en geweldige Hoogvliegersdag en graag tot 2025!

Klik hier voor alle foto's.

Klik hier voor de video.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door 
CAE
Equans
Hoogvliet Supermarkten
Zeusch Aviation