0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Fedde vloog over de Kuip en is nu Hoogvlieger

06 juni 2024

Woensdag 29 mei 2024 was een dag om nooit te vergeten. Met veel trots mocht ik als piloot op pad met hoogvlieger Fedde. Dit was mijn eerste keer dat ik een vlucht mocht maken met een hoogvlieger, en het werd een onvergetelijke ervaring.

De dag begon op Rotterdam The Hague Airport, waar Fedde samen met zijn moeder en vader arriveerde. Het weer was perfect voor een vlucht: een mooie bewolking met af en toe de zon die erdoorheen scheen. Een toevallige en leuke ontdekking was dat ik vroeger op school had gezeten met Fedde's vader!

Hoewel Fedde een beetje zenuwachtig leek, liet hij dat niet merken. Na de briefing begonnen we met de walk around van het vliegtuig. Nadat Fedde zijn goedkeuring had gegeven, stapten we met z'n drieën in. Na het taxiën kregen we toestemming om vanaf baan 24 op te stijgen en koers te zetten naar Ridderkerk.

Een hoogtepunt van de vlucht was toen we over de Kuip vlogen. De glimlach op Fedde's gezicht werd nog groter; hij is namelijk een grote Feyenoord-fan! Vervolgens vlogen we ten zuiden van Rotterdam richting Stellendam. Onderweg hielp co-piloot Fedde mee met het maken van enkele bochten, wat hij ontzettend leuk vond. Bij Hoek van Holland konden we van 1500 voet hoogte een kijkje nemen hoe zijn huis erbij stond.

Daarna kregen we van de toren van Rotterdam toestemming om de rivier te volgen naar de Euromast. Vanaf de Euromast maakten we nog een extra rondje over de Kuip, want Fedde wilde heel graag zien of hij de middenstip kon zien – en dat lukte!

Na een mooie en rustige landing waren we terug op Rotterdam The Hague Airport. De smile op Fedde's gezicht werd alleen maar groter. De spanning was weg en het nagenieten kon beginnen.

Tijdens de debriefing hebben we nog even nagepraat en natuurlijk zijn Hoogvliegersbrevet uitgereikt! Het was een fantastische dag voor Fedde, zijn ouders en voor mij. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende vlucht met een hoogvlieger!

Op naar de volgende hoogvlieger!

Eddy