0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Daniël Oegema

31 maart 2009

Hier het verslag van de vlucht van Daniël Oegema:
 
Het is gelukt, we hebben gevlogen! Dinsdag 31 maart bleek een perfecte vliegdag!

We werden heel gastvrij door piloot Jan bij de hangar van het vliegveld van Hoogeveen ontvangen, en Daniël kreeg een Hoogvliegers pet en T-shirt.

Eerst werd de Piper Cherokee uit de hangar gerold en kregen we nog wat uitleg over het vliegtuig.

 

Daniël mocht voorin naast de piloot, zijn broer Peter en zijn vader achterin.

 

Daniël’s moeder  en opa en oma bleven op de grond om de luchtreizigers uit te zwaaien. Wat was dat leuk, we stegen op met 170 km/h op naar een kruissnelheid van 210 km/h te gaan En wat waren we snel hoog! Binnen een paar seconden zit je ver boven de bebouwing en zijn mensen op de grond kleine poppetjes. Hoewel het bewolkt was bleek dit slechts een hele hoge bewolking te zijn, waar we ruim onder bleven, het zicht was goed.
 
Eenmaal op de juiste hoogte zetten we koers naar ons doel, Assen. Daniël mocht het stuur en de pedalen over nemen en écht zelf vliegen, toen hij na een tijdje een duikvlucht inzette greep onze piloot Jan gelukkig in. Jan wees onderweg de bezienswaardigheden en dorpjes aan waar we overheen vlogen. Binnen een kwartier vlogen we boven onze woonwijk en rondjes boven het speelplein van de school van Daniël en Peter. Er waren veel kinderen, o.a. van de groepen van Daniël en Peter naar ons aan het zwaaien met gekleurde linten, wat was dat een leuk gezicht en wat gaf dat een warm gevoel.

Het was voor hun ook speciaal om Daniël en Peter boven zich te zien vliegen. We hebben heel veel foto’s gemaakt, op de grond en vanuit de lucht.
 
Na een goede terugreis en een perfecte landing hebben we nog even nagepraat, Daniël kreeg zijn vliegbrevet waar hij supertrots op is en zijn we met een fijne ervaring weer naar huis gereden.

Stichting Hoogvliegers en Piloot Jan: BEDANKT!
 
Daniël en familie.