0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Seppe/Woensdrecht 2

24 oktober 2008

Patricia Reumer - Stichting Hoogvliegers

‘mini’- Hoogvliegdag 24 oktober van Seppe naar Woensdrecht.

Vanmorgen om 07.00 vertrokken op mijn fietsje naar de familie Sloots. Om 07.30 aangekomen stonden Dirk en zijn vriendje Lars al klaar voor vertrek. We zijn meteen vertrokken richting Woensdrecht zodat we zeker op tijd zouden zijn, want stel je voor dat het vliegtuig zonder ons vertrekt, dat kan toch niet.
Ruim op tijd aangekomen op Seppe moesten we natuurlijk meteen naar de vliegtuigen gaan kijken.
Op Seppe moesten we even wachten totdat alle piloten er waren en alle families zich verzameld hadden. In die tijd heb ik alle 7 jongens kun hoogvliegers outfit gegeven. (tegenwoordig kunnen we spreken van een hele outfit, shirtje, petjes…helemaal echt). In dat half uurtje wat we even moesten wachten is mij, niet overdreven, minstens 10 keer gevraagd; Wanneer gaan we nou vliegen??? Vooral Lars hield het niet meer van de spanning.

Netjes op schema vertrokken we om 09.45 richting Woensdrecht. Ondanks de regen zat de stemming er goed in. Met 4 vliegtuigjes vertrokken we richting Woensdrecht. De vlucht was fantastisch en aan de gezichten van de kinderen te zien waren zij ontzettend onder de indruk van het vliegen. De kinderen hebben zelf kunnen sturen en waren zichtbaar onder de indruk van hoe klein alles werd als je zo hoog in de lucht bent.

Eenmaal aangekomen op Woensdrecht werden we opgewacht door medewerkers van de Militaire basis. Zij hadden een bus geregeld en samen met de families zijn we het terrein opgegaan richting de brandweer. De kinderen kregen al snel allemaal een brandweerhelm op en moesten de brandweerlieden mee helpen met brandjes blussen, klimmen door dolhoven en uiteindelijk het reden van een zogenaamd kind uit het pakhuis. De brandweerlieden hadden er een heel spel van gemaakt om deze pop genaamd Jellie veilig uit het pakhuis te krijgen. Ondertussen kwamen de kinderen van alles tegen en moesten ze echte branden blussen om Jellie te redden. De kinderen gingen er helemaal in op en hebben ontzettend spannende acties uitmoeten halen om uiteindelijk de branden helemaal te doven en Jellie veilig buiten te brengen.

Toen we buiten het pakhuis stonden om terug te gaan naar de brandweerauto’s kwam er een F16 voor bij gevlogen, wat ook ontzettend indrukwekkend was. Wat een snelheid, wat een geluid en wat een ding!

Terug bij de brandweerwagen mochten alle kinderen mee om een spannende rit over het terrein te maken en al rijdend alle branden te blussen die zij tegen kwamen. Het was in één woord FANTASTISCH!

Na de brandweer zijn we richting het opleidingcentrum van Woensdrecht gegaan. Hier mochten helaas geen foto’s gemaakt worden maar de kinderen hebben  kunnen kijken naar prachtige vliegtuigen. Waarbij zij uitleg kregen van de piloten die daar getraind werden om uiteindelijk daadwerkelijk in een F16 te gaan vliegen. De uitrusting die de piloten aan hebben tijdens de vluchten tot aan het vliegtuig waar zij in oefenen, de kinderen mochten alles bekijken, aanraken, op en aan doen, helemaal geweldig.

Inmiddels niet meer helemaal op schema maar een klein uurtje vertraagd, zijn we terug gegaan naar de vliegtuigen voor onze terugvlucht richting Seppe. Helaas was het uiteindelijk, door het slechte weer niet mogelijk om terug te vliegen. Maar dit mocht de pret niet drukken, Woensdrecht heeft er meteen voor gezorgd dat we met een bus van de basis naar Seppe terug werden gebracht. Daar aangekomen hebben we met z’n alle heerlijk genoten van onze frietjes, die er bij iedereen héél goed ingingen! Zelfs het kindermenu werd ons aangeboden op deze dag. Wat wil je nog meer..??

Het is echt ongelofelijk wat een spectaculaire dag dit was. De glimlach op de gezichtjes van de kinderen overtuigde van een geslaagde dag!
Mede dankzij de geweldig samenwerking met Vliegveld Seppe, die ons geweldig hebben ontvangen en ons een heerlijke maaltijd hebben gegeven na afloop.
Mede dankzij de enthousiaste piloten Hans Bunt, Richard Wooning, Ewout Brogt en Joop Peek. En zeker mede dankzij de geweldige medewerking van Vliegbasis Woensdrecht is deze dag voor vele een unieke dag geworden om nooit te vergeten. Iedereen ontzettend bedankt hiervoor, het is onbeschrijfelijk wat jullie in korte tijd voor ons en de kinderen neer hebben kunnen zetten!