0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Jordy de Vries

06 oktober 2010
jordy0001

Jordy de Vries is een beweeglijke maar guitige jongen van 7 jaar oud en was 6 October samen met vader, moeder, zus en begeleidster naar Lelystad gekomen voor zijn lang gekoesterde Hoogvliegersvlucht want hij was helemaal gek van vliegtuigen, zoals moeder Jessica al in zijn profiel had gezet.

Ik had via de organisatie vrijkaartjes geregeld voor het Aviodrome zodat ze eerst alle museum toestellen konden bewonderen. Om half vier kwam ik aanrijden met de PH-TDE, een DA40 van WingsOverHolland, die kundig door de vrijwilligers van het Aviodrome werd binnengelootst waarna kennis gemaakt kon worden met de Jordy en zijn familie.

Het was een beetje druilerig weer, maar het zicht was goed want net voor deze vlucht was ik al boven geweest voor mijn checkvlucht en wat aerobatics werk en ik kon toen de gehele polder overzien dus dat was geen belemmering voor deze vlucht. Na diverse uitleg en instructies werden vader, de begeleider en Jordy ingesnoerd in het toestel en kon de trip beginnen.
 
Na een duidelijke instructie naar Jordy om vooral niet ongevraagd aan de controlstick te komen zijn we gestart vanaf baan 05.

Jordy was zichtbaar nerveus en vondt het fijn dat ik op een bepaald moment mijn hand op zijn been legde, hij werd daar duidelijk rustig van want later pakte hij nogmaals mijn hand en legde hem terug op zijn been. Na op vlieghoogte te zijn gekomen heeft Jordy mee mogen sturen wat hem zichtbaar genoegen deed, enthousiast keek hij rond en ook vader en de begeleider hadden het duidelijk naar hun zin en namen driftig foto's en maakten film opnamen. Zelfs een paar steile bochten kon hem niet deren waarbij hij gretig naar beneden keek over het landschap onder hem.

De vlucht ging over de Bataviawerf waar Jordy de oude schepen kon bewonderen en toen via het Ketelmeer en Dronten richting Walibi waar nog even een rondje werd gedraaid omdat Jordy daar wel eens was geweest.

Hetzelfde bij het Dolfinarium van Harderwijk, toen richting Zeewolde en weer terug naar Lelystad voor de landing.

Na wat napraten en het afgeven van een Hoogvliegers Pet, T-shirt en het vliegcertificaat werd weer afscheid genomen van de Jordy en zijn familie.

Een paar dagen later kreeg ik een mooie fotocollage opgestuurd, en nogmaals een bedankje waarbij moeder Jessica vertelde dat Jordy zijn vliegavonturen al vele malen heeft verteld aan iedereen die het horen wilde, aan vriendjes en op school.

Kijk, daar doen we het voor, en daarom ook familie de Vries bedankt dat ik voor hen heb mogen vliegen.

Jan J Melchior (piloot)

(klik op onderstaande collage voor een groot formaat)

jordysmall