0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Marieke Rosendaal

01 oktober 2011
MariekeRosendaal0

Via het nieuwskrantje van de tyltylschool lazen we dat je een kind met een beperking kunt opgeven om een keer te vliegen met Stichting Hoogvliegers.


In september ons via de site opgegeven en al heel snel kregen we bericht terug dat piloot Freek aan ons gekoppeld was. De afspraak was daarna snel gemaakt. Marieke mag gaan vliegen in een vliegtuigje voor 4 personen waarvan één de piloot is.

Marieke heeft zelf nog nooit gevlogen. De eerste voorbereiding was een mooie foto via de mail van het vliegtuig zodat we Marieke al een beetje voorpret konden geven. Al snel vroeg ze regelmatig naar de foto met het vliegtuig.

Op Seppe zelf konden we eerst zelf kijken naar de vliegtuigjes die, door het mooie weer, met regelmaat opstegen en landden. Een prachtig gezicht.

Piloot Freek kwam ook al snel en Marieke kreeg meteen al wat cadeautjes. Een pet en een T-shirt van de Hoogvliegers. Het shirt ging meteen aan en de pet “heel even op”.

De voorbereiding kan beginnen. Even naar de verkeerstoren voor toestemming en de laatste berichten (papa mocht ook even mee) en nog een fotosessie. Daarna diverse controles van het vliegtuig. Alles héél spannend.

MariekeRosendaal1

Dan in het vliegtuig. Grote vraag/dilemma: gaat Marieke naast de piloot of toch maar achterin.

MariekeRosendaal2

We hebben de juiste keuze gemaakt en Marieke ging achterin, naast mama. Voorin is gaaf als je meer uitleg kan begrijpen. Al die knopjes en metertjes voor je én een stuurknuppel. Dat is héél moeilijk afblijven voor Marieke. Normaal mag je ook zelf even vliegen.

We kregen allen een koptelefoon op om beter met elkaar te kunnen communiceren Maar Marieke met iets op haar hoofd? Een paar minuten heeft ze dit geaccepteerd en hoorde ook wel wat stemmen wat interessant was. Vlot daarop ging de koptelefoon “uit”: ze verkoos meer herrie om haar heen (kan geen kwaad).

MariekeRosendaal4

We hebben zo’n ¾ uur mogen vliegen met 3 rondjes over ons huis. Maar het instappen, opstijgen en landen waren toch wel de highlights voor Marieke.

MariekeRosendaal3

Na afloop kreeg Marieke nog een cadeautje en een heus diploma.

Het was echt helemaal geweldig om mee te maken. Een ervaring die we nog lang zullen blijven herinneren.

Heel erg bedankt.

Groetjes

Peter en Antoinette Rosendaal