0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Xavier Andriesse

29 juni 2013
Mamma vertelde mij woensdag dat ik zaterdag  mocht vliegen in een echt  Cessna vliegtuig en ik was heel blij!
Vliegen in een echt klein vliegtuig was mijn grootste wens en met dolfijnen zwemmen.

XavierAndriesse1

Mijn ooms Mischa en Menno kunnen ook vliegen.  Ze kunnen ook motor rijden, coole ooms heb ik !
Zaterdag  gingen we met de auto met mamma en charlotte en Jennifer naar Hilversum vliegveld en daar was de piloot Peter die mij ging uitleggen hoe vliegen werkt en toen mocht ik mee naar de vliegtoren en ik kreeg een mooi  tshirt van de Hoogvliegers en een pet en stickers enzo.
Daarna gingen we naar het  vliegtuig. Hij was rood. Een heel mooi vliegtuig. Je hebt blauwe en rode Cessna vliegtuigen, maar de rode is wel heel mooi!

Toen mocht ik in het vliegtuig en ging piloot Peter mij uitleggen hoe het vliegtuig werkt en welke knoppen ik wel en niet mocht aanraken en wanneer ik even niets mocht zeggen als de toren praat en hoe de vleugels werken enzo.

XavierAndriesse2


Mamma ging mee en we kregen allemaal een koptelefoon op zodat we konden praten met elkaar door een microfoon, want het vliegtuig maakt veel lawaai.
Het was onwijs gaaf toen we gingen opstijgen en ik mocht ook sturen en de knoppen bedienen bij het landen en toestemming vragen na het landen om de vliegtuigmotor uit te zetten.

XavierAndriesse3

Ik vond het sturen wel een beetje spannend dus ik wilde niet steeds het vliegtuig alleen vliegen.

We vlogen eerst over de vinkeveense plassen en toen vlogen we naar Schiphol echt onwijs gaaf.
Ik vind schiphol met alle vliegtuigen heel mooi en ga vaak met mijn mamma vliegtuigen kijken op Schiphol.
Ik heb ook wel eens naar mijn vriendjes in Engeland gevlogen met een oranje easy jet vliegtuig, maar niet zelf gevlogen.
Het was een groot vliegtuig.
We zagen allemaal KLM vliegtuigen toen we boven Schiphol vlogen met piloot Peter en we moesten uitwijken van de toren voor de grote vliegtuigen, heel gaaf Schiphol!

Toen gingen we naar Haarlem vliegen en zagen we ons eigen huis! Later hoorde we dat pappa ons vliegtuig had gehoord toen hij aan het hardlopen was in de duinen en dat klopt, want na ons huis vlogen we naar de duinen en Zandvoort  over het race circuit, maar er waren geen races.
Toen gingen we weer terug vliegen naar Schiphol en toen weer naar Hilversum.
Het landen ging heel makkelijk en goed.
Ik was heel trots en blij dat ik had gevlogen!
Ik vond het heel gaaf en piloot Peter was echt een hele aardige piloot en ik denk wel de beste piloot hoor!

Ik kreeg ook nog een Hoogvliegersdiploma en later als ik een groot mens ben wil ik ook zelf vliegen en andere kinderen zo blij maken als ik ben met het vliegen!

Dankjewel  voor de mooie dag!

Groetjes Xavier Andriesse uit Haarlem