0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Ko Piloot - Alicante

27 oktober 2010
27 oktober 2010 - Alicante.

Hoi allemaal,

De afgelopen weken heb ik het zo druk gehad met allerlei vluchtjes dat ik bijna vergeten was om wat te schrijven over een heel mooie vlucht die ik eind september heb gemaakt. Dom hè?

Ik mocht namelijk mee naar Alicante om vanaf daar een vliegtuigje terug te vliegen naar Nederland.
De twee piloten hadden het vliegtuig de week ervoor al naar Alicante toegevlogen, maar toen had ik geen tijd. Dat was toen de Grote Hoogvliegersdag in Budel was. Omdat het vliegtuig dus al in Spanje stond moesten we eerst met een groot vliegtuig daarnaartoe.

Kijk, dit was tijdens de vlucht op weg naar Alicante. Eigenlijk mag je natuurlijk helemaal niet bovenop de stoel zitten, maar voor de foto mocht dat wel even. Als ik daarna maar weer netjes in mijn stoel ging zitten....

koal01

Omdat ik inmiddels al een ervaren ko-piloot aan het worden ben mocht ik ook nog even in de cockpit kijken. Gelukkig ging alles goed...

koal02

Toen de stewardess met het eten en drinken langskwam ben ik snel even op het karretje geklommen. Kon ik mooi de stewardess helpen en kennismaken met die beer. Dat is ook een vlieger.

koal03

De volgende dag vertrokken we al heel vroeg naar het vliegveld van Alicante. Het was zelfs nog bijna donker. Bij het tanken heb ik even goed in de gaten gehouden of die meneer er wel genoeg brandstof in gooide. Want dat is natuurlijk wel heel belangrijk...

koal04

koal05
Kijk..hier zit ik op het vliegtuig....klaar voor vertrek!!!

koal06

Eerst heel hard rijden op de startbaan.....

koal07

....en toen vlogen we boven Alicante. Mooi he? Je ziet zelfs de zee...

koal08

Onderweg heb ik natuurlijk goed opgelet want in dit vliegtuig had ik nog nooit gevlogen. Als Ko-piloot moet je toch van alle vliegtuigen wat afweten.

koal09

We gingen ook nog boven de bergen. Zie je sneeuw?

koal10

Hoewel ik bij vertrek goed gecontroleerd had of we wel genoeg brandstof mee hadden moesten we toch nog een tussenlanding maken in Clermont Ferrand in Frankrijk om weer te tanken. Het was ook een heel lange reis...
Terwijl de andere piloten aan het tanken waren heb ik het vliegtuig even geinspecteerd.
Eerst bij de motoren....

koal11

....toen de bagageruimte....

koal12

...en ja hoor, alles is goed! We zijn weer klaar voor vertrek!

koal13

Nog een paar uurtjes en we zijn weer in Nederland.

Het was een lange en vermoeiende reis, maar erg mooi en ik heb weer veel geleerd.

De piloten vonden dat ik het goed gedaan had en zeiden dat ik nog wel een keertje mee mag. Dan zal ik jullie weer schrijven over mijn nieuwe avontuur.

Tot de volgende reis!!!!

Groetjes, Ko


ps1. Stiekem wil ik ook graag avonturen met jou beleven. Bestel me snel (klik hier), dan kom ik zo snel mogelijk naar je toe en kun je onze avonturen, die van jou en mij, opsturen naar kopiloot@stichtinghoogvliegers.nl en wie weet verschijnt ons avontuur dan ook hier in mijn weblog!!

ps2. Ook kun je dan mee doen met de Ko fotowedstrijd met kans op 250,-- opgezet door The Pilot Shop (klik hier)

ps3. Willen jullie ook vriendjes met me worden en mij volgen? Klik op onderstaande plaatjes en voeg me toe als vriendje en volg mijn avonturen!

Hyves twitter facebook linkedin