0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

Eugene Leeman

02 mei 2010
beste Hoogvlieg(st)ers !

Ik ben van beroep geen vlieger maar ik heb er wel veel mee te maken. Rara wat zou dat allemaal kunnen zijn ? Het goede antwoord is "airside operations manager" , zonder twijfel de leukste baan bij de havendienst Schiphol. Je weet wel dat vliegveldje vlak bij Amsterdam. Nadat ik heel veel koffie heb gedronken en wat gepraat heb met wat mensen stap ik vaak in zo'n mooie gele auto, en toer wat in "mijn tuin" ofwel het luchthaven terrein. Regelmatig rijd ik ook een baan af, best wel stoer natuurlijk. Jammer is wel dat ik altijd voor die vliegtuigen aan de kant moet, maar ja je kunt niet alles  hebben.
In de winter regel ik met een heleboel andere mensen dat de luchthaven weer sneeuwvrij wordt zodat de piloten weer kunnen zien waar ze starten en landen. Ook zorgen we ervoor dat we voldoende vliegtuigparkeerplaatsen hebben, de lampjes het allemaal doen en verder doen we nog een heleboel andere dingen maar daar gaan we het hier niet over hebben.

Ik ben eigenlijk pas laat met vliegen begonnen, in 1995. Daarvoor was ik stuurman op zeeschepen. Heel wat anders, al kunnen schepen ook leuk schommelen.
Eigenlijk is mijn broer de schuld ervan dat ik voor de lol ben gaan vliegen, want hij is ook piloot en ik was zijn eerste leerling. Leuk he ? Ik begon het steeds leuker te vinden, en heb toch alweer alweer aardig wat uurtjes mogen maken. Het allerliefste maak ik verre trips naar het buitenland, maar ja wie niet ? Ook vind ik het hardstikke leuk om speciale vluchtjes te doen zoals met een oma die net 150 is geworden of.......met een Hoogvlieger natuurlijk !

Meestal vlieg ik bij de KLM aeroclub op Lelystad, want daar vliegen we met vliegtuigen die er precies zo uitzien als de grote KLM vliegtuigen. Nou ja, er zijn wat hele kleine verschilletjes zoals maar een (1) motor, een propeller voor je neus, wat weinig stoelen en helaas meestal geen stewardess. Maar voor de rest...

Als je met me meegaat ben JIJ de piloot, gaan we samen kijken waar we naar toe vliegen en mag JIJ sturen. Heel stiekum geef ik het stuur misschien wel eens een klein duwtje of gaat de motor plotseling wat harder of zachter lopen.
Let daar maar niet op, en dat vertel ik echt aan niemand. Wedden dat je best al aardig kunt vliegen ?
Natuurlijk maken we ook leuke foto's, krijg je een mooi T shirt en pet en een heus vliegdiploma.
Lijkt je dat wel wat ?

Tot gauw dan maar

Groet
Eugene

eugeneleeman1

eugeneleeman2

eugeneleeman3

eugeneleeman4