0
Geen producten in uw winkelmandje
0
 

55 Hoogvliegers erbij vanaf Maastricht

22 mei 2018

Zaterdag 19 mei het is zover de hoogvliegersdag Beek Het zal een dag worden met een lach en een traan.

19 mei de wekker gaat af het is 04.30 uur de hoogvliegersdag Beek gaat beginnen eindelijk de kids van vorig jaar mogen gaan vliegen. Hans gaat met de PH-tra 2 op weg naar Beek, ik zelf ga nog even langs de bakker om verse broodjes te gaan halen. Aan gekomen in Beek gaan we samen met Hans Bunt en Vivian Bunt en Pascal Gerards de hangaar inrichten.

Om 8.45 uur komen de eerste groep hoogvliegertjes stuiterend binnen, ze vonden het spannend, want zelf het vliegtuigje besturen dat doe je tenslotte niet elke dag.

Nancy en Edwin van de zorgboederij Bosser-Marten uit Heythuysen kwamen even kijken wat wij als stichting doen, er was een groep kinderen die bij hun op de boerderij de dieren voeren en verzorgen, die bij ons kwamen vliegen. Zij vonden het geweldig om te zien hoe de kids genieten, even niet ziek zijn.. alleen maar genieten…

Dan is er een momentje van een cheque uitreiking de klein kinderen van Ria Middel een vaste vrijwilliger van de hoogvliegersdag Eindhoven, hebben een prachtig creatief initiatief om zelf sieraden te maken en de opbrengst is voor de hoogvliegers. Maar ook Ria is erg creatief maar dan met eten, zij heeft zelf bramen jam gemaakt en ook deze opbrengst is voor de hoogvliegers. Namens de Stichting bedankt….

Op 16-17-18 Augustus vind in Neer (Limburg) het Europees Schutterstreffen plaats, Hier is Stichting Hoogvliegers 1 v/d 3 goede doelen. Een delegatie van schutters komen kijken wat wij doen met het geld wat zij sponsoren. En wat is dan mooier dat je mee mag de lucht in samen met een hoogvliegertje die zelf het vliegtuigje bestuurd, zelf meemaken wat het voor een hoogvliegertje betekend. En dan komen ze samen met het hoogvliegertje de hangaar in, niet alleen de hoogvlieger heeft een bigsmile op het gezicht de heren schutters die hadden nog een grotere smile. Dan krijg je te horen, wij zijn er van overtuigt dat het geld goed terecht komt……Dat doet goed.

Rond de klok van 10.00 uur rennen we naar buiten want daar komt het truckkonvooi aan…. En een kabaal dat het geeft de sirenes van de politie, de toeters van de trucks, de toeters van de trikes en de PH-BUS. Dan kijk je in de truck en dan zie daar een hoogvliegerte zitten trots dat hij een keer in die grote truck mag zitten.
Maar van dat alles krijg je natuurlijk ook honger…Dan kun je kiezen neem ik een broodje van Bakkerij Broekmans of toch Poffertjes van A2 catering, of toch liever een patatje met een flinke klodder mayo, een kroketje, of een frikandel. Een bakkie koffie van Miko koffie.

Dan ga je een praatje maken met een hoogvliegertje in een elektrische rolstoel die niet kan praten en spastisch
Is, zij laat mij zien hoe zij communiceert, dit doet ze doormiddel van een computer. Zij schrijft met behulp van haar ogen….ja je leest het goed met haar ogen ik ben helemaal sprakeloos en dat ziet zij aan mijn gezichtsuitdrukking. Ik vraag aan haar of ik het eens mocht proberen…..maar ik neem mijn petje af voor haar want mij lukt het niet. En zij maar lachen dat het mij niet lukte Tjonge wat had zij een lol… en ja daar doe je het voor in een woord GEWELDIG…

In totaal vlogen er 55 Hoogvliegers vanaf Maastricht / Beek. 

Maar dan …….dan komt de dag ten einde een dag met een lach en een traan, een moeilijk moment, want voor Hans en Yvonne Vullers en Hans Bunt was het de allerlaatste hoogvliegersdag, dat voelt toch wel heel dubbel…wij willen ook iedereen die ons de afgelopen jaren hebben gesteund hartelijk danken.

Klik hier voor alle foto's. 

Namens het team Hoogvliegers Beek
Hans en Vivian Bunt
Hans en Yvonne Vullers
Pascal Gerards